Send Sikkert

Send Sikkert er en Outlook-komponent, der gør det muligt, på en sikker og overskuelig måde, at sende sikre emails til andre virksomheder og myndigheder.

Send Sikkert giver en interaktiv og direkte tilbagemelding på validering af mail-adresser/certifikater. Dermed undgås at forsinkede fejlmeldinger forstyrrer arbejdsprocessen i sagsbehandlingen.

Med Send Sikkert får du bl.a.:

  • check”Outlook-like” brugergrænseflade med detaljeret feedback til brugeren, herunder visning af hvilken type sikkerhed der anvendes
  • checkUnderstøttelse af den danske standard for tunnelkryptering, det vil sige der kan sendes sikkert til enkeltpersoner inden for de virksomheder og myndigheder, der kan modtage i dette format
  • checkUnderstøttelse af sikre forbindelser (TLS) til andre virksomheders mailsystem

Brugergrænsefladen

Send Sikkert’s brugergrænseflade sikrer en intuitiv dialog med brugeren.

Modtagere angives i hver sin linje. Når feltet forlades, eller der klikkes på ’Tjek’, vil der blive valideret, om der kan sendes sikkert til den pågældende modtager. Resultatet af valideringen angives både med farver og en tekst.

Der er mulighed for at vise og søge i listen over alle domæner i Danmark, der understøtter tunnelkryptering. Dette letter muligheden for at sende sikkert til enkeltpersoner, og ikke kun til sikre postkasser.

Hvis der er konfigureret sikre linjer (TLS) til specifikke samarbejdspartnere, er der også mulighed for sikkert at sende til enkeltpersoner i disse organisationer. Dette vises også ud for mailadressen, således at man kan sikre sig, at kommunikationen foregår sikkert.

I ’Fra’-feltet kan man vælge hvilken afsendercertifikat, der signeres med for den aktuelle email.

Har du spørgsmål til SEPO?

Bliv ringet op

Når du udfylder formularen, accepterer du samtidig {gdpr1}

keyboard_arrow_up